ΜΟΥΣΑΚΑΣ |
Το καθαυτό ελληνικό φαγητό που όλοι μας λίγο ή πολύ το ονειρευόμαστε συχνά- πυκνά. Για να πετύχει όμως πρέπει εκτός από τα υλικά να έχουμε και μπόλικο μεράκι και ώρα γιατί είναι χρονοβόρο. YΛΙΚΑ 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες 1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα 1 κ.σ. πάστα τομάτας 1 κ.σ. λάδι λίγη κανέλα αλάτι, πιπέρι ΜΠΕΣΑΜΕΛ 1 μπουκάλι γάλα 3-4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι μοσχοκάρυδο τριμμένο αλάτι πιπέρι 1 αβγό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με μία κουταλιά λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του και να χωριστούν τα κομμάτια του κρέατος. Βάζουμε την πάστα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε. Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Σε ταψί απλώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά τις μισές μελιτζάνες, από επάνω τον κιμά. Τέλος απλώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το αλεύρι. Το καίμε για λίγο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το γάλα χλιαρό. Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε να πήξει. Στο τέλος αφού πήξει προσθέτουμε το αβγό και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού γίνει η μπεσαμέλ την απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, για να μαγειρευτεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ. Χρειάζεται περίπου 50 λεπτά στους 180. |
Υγεία , νέα, μόδα,καλλιτεχνικά,κουτσομπολιά, διασκέδαση ,ταξίδια,και πολλά άλλα .
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου