Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Ποιος δεν έχει φάει γιουβέτσι; Είναι βαρύ πιάτο με το αρνί αλλά λίγο πιο ελαφρύ με μοσχάρι ή με κοτόπουλο.

YΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ή αρνί κομμένο σε μερίδες
2 κ.σ. πάστα τομάτας
1 κύβο βοδινού
αλάτι πιπέρι
1 φλ. Καφέ κρασί λευκό ξηρό
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 πακέτο κριθαράκι ψιλό ή μέτριο
2 λίτρα νερό 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές σούπας λάδι και βάζουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει.

Το αφήνουμε να βράσει με 1 λίτρο νερό, την πάστα, τον κύβο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί.

Αφού μαλακώσει το κρέας, το απλώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα ωμό να ανακατευτεί με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη ή έναν κύβο βοδινού και το υπόλοιπο νερό και μαγειρεύουμε σε μέτριο φούρνο (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το ταψί) μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Αφού γίνει το φαγητό βγάζουμε από το ταψί το αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο φούρνο για να ροδοψηθεί για 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου