Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό, βαρύ όμως γι’ αυτό δεν χρειάζεται να έχει πολλά συνοδευτικά παρά μόνον μία σαλάτα και λίγο τυρί.

YΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια πάχους 4 εκατοστών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. πάστα τομάτας
2 κ.σ. λάδι
1 λίτρο περίπου νερό
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν αλλά να μην λιώσουν.

Σε μία χύτρα βάζουμε το κρέας να ροδοκοκκινήσει και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το λάδι.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε και το νερό.

Μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Στο τελος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και οι μελιτζάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου