Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Πάντα θυμάμαι τα κεφτεδάκια που μαγείρευε η μαμά μου και μοσχομύριζε ο τόπος. Και αυτό γιατί είναι η παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή. Κάτι ήξεραν αυτοί οι μικρασιάτες.

YΛΙΚΑ
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. πιπέρι
1 κγ. Αλάτι
1κγ. Δυόσμο
1 αβγό
4 φέτες ψωμί μόνον η ψίχα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.σ. λάδι
αλεύρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υλικά εκτός από το ψωμί. Το ψωμί το μουλιάζουμε σε νερό και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Το προσθέτουμε τελευταίο στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην ξεχωρίζουν τα υλικά.

Παίρνουμε μία ποσότητα του κιμά και πλάθουμε μπαλάκια. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πατήσουμε λίγο.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου